Przekazujemy zaproszenie na konferencję "Rozwój lokalnych produktów z zastosowaniem innowacyjnych metod przetwórstwa i dystrybucji z udziałem partnerskiej współpracy interesariuszy". Realizatorem projektu jest Ośrodek Promowania Przedsiębiorczości prowadzący Inkubator przetwórczy w Dwikozach.
Zapraszamy producentów rolno-ogrodniczych, przedsiębiorców związanych z branżą rolno - spożywczą (w tym właścicieli obiektów gastronomicznych, gospodarstw agroturystycznych itp.), oraz przedstawicieli samorządów, organizacji pozarządowych (stowarzyszeń, Kół Gospodyń, LGD), instytucji doradczych i naukowych. Konferencja odbędzie się w dniach 28 - 29 sierpnia 2018 r. w Dwikozach („Dwór Dwikozy"). Program konferencji obejmuje cztery bloki tematyczne:
1. Technologie przyszłości w przetwórstwie owoców i warzyw. Innowacyjne rozwiązania; 2. Nowoczesny marketing produktów lokalnych. Wykorzystanie nowych technologii w celu dotarcia do klienta; 3. Inkubatory przetwórcze, ich znaczenie we wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań i wzbogacaniu oferty lokalnych produktów. Różne modele funkcjonowania; 4. Idea partnerskiej współpracy/tworzenie grup operacyjnych i rola w kreowaniu i wdrażaniu innowacji.
W drugim dniu konferencji odbędą się także wizyty terenowe u lokalnych producentów/przetwórców (Inkubator przetwórczy w Dwikozach, winnica, producent serów). Planowane w projekcie działania (konferencja, wyjazd studyjny) mają na celu aktywizację mieszkańców z terenów wiejskich, zachęcanie ich do współpracy i inspirowanie do rozwoju przedsiębiorczości w zakresie lokalnego przetwórstwa. Wdrażanie i upowszechnianie innowacyjnych rozwiązań dotyczących przetwórstwa i dystrybucji lokalnych produktów oraz inicjowanie i wspieranie współpracy partnerskiej prowadzącej do zbudowania modelowego zawiązania współpracy (grupy operacyjnej) producentów, przedsiębiorców, organizacji pozarządowych, instytucji doradczych, jednostek naukowych i innych podmiotów branży rolno - spożywczej, kreujących innowacje. Do udziału zapraszamy producentów rolno-ogrodniczych, przedsiębiorców związanych z branżą rolno - spożywczą (w tym właścicieli obiektów gastronomicznych, gospodarstw agroturystycznych itp.), oraz przedstawicieli samorządów, organizacji pozarządowych (stowarzyszeń, Kół Gospodyń, LGD, grup nieformalnych), jednostek doradczych i naukowych. Uprzejmie prosimy o potwierdzenie uczestnictwa poprzez odesłanie znajdującej się w załączniku karty zgłoszeniowej (najpóźniej) do dnia 21 sierpnia br. na nr fax (015) 833 34 60 lub e-mailem:
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
lub telefonicznie (015) 833 34 00. Uczestnictwo w konferencji jest bezpłatne, uczestnicy mają zapewnione noclegi, wyżywienie i materiały szkoleniowe - dojazd na własny koszt. Udział w konferencji będzie jednym z kryteriów premiujących zakwalifikowanie się do kolejnego etapu projektu, jakim jest wyjazd studyjny. W przypadku dodatkowych pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z sekretariatem projektu tel. 15 833 34 00 lub kierownikiem projektu Piotrem Korpyszem tel. 15 833 34 04.
W załącznikach poniżej znajdują się do pobrania program konferencji i karta zgłoszenia uczestnictwa.
- Kliknij aby pobrać program konferencji. - Kliknij aby pobrać karte zgłoszenia uczestnictwa.
|