W dniu 17 maja w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Krynkach odbyły się interaktywne warsztaty prowadzone przez studentów z Ukrainy, Włoch i Turcji. Podczas zajęć uczniowie zapoznali się z historią, geografią i kulturą krajów z których pochodzą Yuliia, Luca i Asli.
Uczestnictwo w warsztatach było lekcją otwartości i tolerancji. Wolontariusze prezentowali zdjęcia, filmiki oraz opowiadali ciekawostki z codziennego życia. Dla młodzieży była to „żywa" lekcja języka angielskiego. Zaproszeni goście mieli okazję spróbowania tradycyjnych polskich potraw przygotowanych przez uczniów. Największą atrakcją były dla nich warsztaty kulinarne w języku angielskim – „Polish Your Kitchen", podczas których mieli szansę spróbować swoich sił w lepieniu pierogów. Podsumowaniem kulinarnych wysiłków była wspólna degustacja. Pobyt wolontariuszy był dla wszystkich bardzo cennym doświadczeniem. Organizatorkami wydarzenia były panie: Iwona Łata, Bożena Kozłowska oraz Anna Gorzelak.
chciałbyś na własne oczy zobaczyć bocian czarnego? Ten rzadki gatunek wybrał na miejsce gniazdowania niedostępne partie rezerwatu "Rosochacz". Miłośnik przyrody dostrzeże tam wiele ciekawych gatunków flory i fauny.
Informacje o plikach cookie
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...