
URZĄD GMINY BRODY
ul. Stanisława Staszica 3
27-230 Brody
woj. świętokrzyskie.
Wt-Pt: 7:15 - 15:15
Weź udział w konkursie kulinarnym |
![]() |
![]() |
![]() |
Wpisany przez Mariusz Zawłocki |
wtorek, 15 kwietnia 2014 08:31 |
We wcześniejszej edycji tego konkursu, wyróżniono Panią Halinę Zawłocką z Adamowa za jej wyjątkowy ocet jabłkowy. Pisaliśmy o tym w 2012r. Do tegorocznego konkursu, zgłosić się może wykonawca surowców spożywczych, wyrobów do sporządzania potraw lub do bezpośredniego spożycia. Produkty konkursowe powinny wynikać ze specyfiki regionu świętokrzyskiego, być wytwarzane tradycyjnymi metodami, przy użyciu lokalnych surowców, posiadać tradycyjny skład i tradycyjną nazwę. Nie jest to konkurs na gotowe potrawy. Zgłoszenia przyjmowane będą w czterech kategoriach: produkty pochodzenia roślinnego, produkty pochodzenia zwierzęcego, napoje regionalne, inne produkty regionalne. Warunkiem udziału jest przesłanie do 23 maja br. wypełnionej i podpisanej karty zgłoszenia na adres: ŚODR Modliszewice, ul. Piotrkowska 30, 26-200 Końskie z dopiskiem: „Konkurs NKD 2014", e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. , fax: 41 372 34 86, lub do Powiatowych Zespołów Doradczych ŚODR. Kontakt: 41 372 22 84 lub 507 111 245. Regulamin konkursu oraz karty zgłoszenia dostępne są na stronach internetowych organizatorów: ŚODR Modliszewice: www.sodr.pl, Urzędu Marszałkowskiego: www.sejmik.kielce.pl oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego: www.produktyregionalne.pl. |
Poprawiony: wtorek, 15 kwietnia 2014 09:01 |